Flikt Gilbert het nog eens na een lange afwezigheid en maakt Van Avermaet zijn hattrick waar?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 21 reacties
Flikt Gilbert het nog eens na een lange afwezigheid en maakt Van Avermaet zijn hattrick waar?

16 Belgen staan straks in Düsseldorf aan de start van de Ronde van Frankrijk, het hoogste aantal sinds 2001. Maar wat mogen we verwachten van deze 14 landgenoten? Wielerkrant.be blikt vooruit.

Voor een mooi eindklassement in de Ronde van Frankrijk doet ons land al een hele poos niet meer mee. Jurgen Van den Broeck was de laatste renner die het probeerde. Tegenwoordig mikken we als Belgen op ritzeges in La Grande Boucle. En dat doen we ook helemaal niet onaardig.

Greg Van Avermaet (BMC) pakte de afgelopen twee edities van de Tour telkens ritwinst. Als kers op de taart reed hij vorig jaar zelfs in het geel. De olympische kampioen kon afgelopen zondag opnieuw geen Belgische driekleur veroveren en wil dat ongetwijfeld doorspoelen met een hattrick in de Tour.

Maar er zijn nog heel wat kanshebbers. Philippe Gilbert staat na een afwezigheid van enkele jaren - bij BMC paste hij niet in de Tour-plannen - opnieuw aan de start. Na een dijk van een voorjaar krijgt de Waal in enkele ritten 'carte blanche' bij de ploeg van Patrick Lefevere. Iemand om naar uit te kijken, als hij rijdt zoals de afgelopen maanden.

Maar wat dan gezegd van de weelde bij Lotto Soudal? Thomas De Gendt won vorig jaar op de mythische Mont Ventoux en gaat ook dit jaar op zoek naar ritwinst. En als hij daarbij ook de bollen kan rapen, zal hij zeker niet twijfelen. Ook Tim Wellens is gebrand op een ritzege in een Grote Ronde, zeker na zijn Tour-teleurstelling van twee seizoenen geleden.

Serge Pauwels heeft dan weer heel wat vertrouwen getankt door twee maanden geleden een rit en het eindklassement in de Tour of Yorkshire op zijn naam te schrijven. Zijn ultieme doel is om nu ook eens in de Tour een rit te winnen. Vorig jaar werd hij na De Gendt tweede op de Ventoux.

Maar het is ongetwijfeld ook uitkijken naar Oliver Naesen en Jan Bakelants. Die laatste zag de Ardennenklassiekers door de neus geboord door een sleutelbeenbreuk. Hij is uit op revanche. Kersvers Belgisch kampioen Oliver Naesen mogen we dan weer in enkele ontsnappingen verwachten. Naesen hoopt zijn Belgische driekleur enkele keren te kunnen tonen, liefst door een rit te winnen. 

De Belgen van Wanty-Groupe Gobert zullen we vooral in de ontsnappingen zien. Publiciteit, daar zal Hilaire Van der Schueren al heel tevreden mee zijn. Of is er meer mogelijk?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties