Grote uitdager van Froome: "Mentaal en fysiek sterker dan ooit"

Redactie
| 0 reacties
Grote uitdager van Froome: "Mentaal en fysiek sterker dan ooit"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Richie Porte lijkt dit seizoen de grootste uitdager om Chris Froome van een vierde eindzege in de Tour de France te houden. Porte is al het hele seizoen in goede vorm, maar hij schuift de favorietenrol door naar Froome zelf.

Porte bewees zijn vorm al met onder meer winst in de Ronde van Romandië en een sterke prestatie in de Dauphiné. "Het is tot nog toe al een geweldig seizoen geweest, maar de Tour is natuurlijk de belangrijkste koers van het jaar", citeert Sporza Porte.

"Ik heb dit jaar een stap vooruit gezet. Ik voel me goed in dit team. De ploeg is rond mij gebouwd en ik wil met de gele trui naar huis. Ik kijk echt uit naar de start. Ik heb goed getraind, alle sleutelritten verkend en mijn voorbereiding was uitstekend. Ik barst van het vertrouwen. Mentaal en fysiek ben ik sterker dan ooit."

Druk bij Froome

Froome zegt dat Porte de grote favoriet is voor een eerste eindzege, maar Porte laat zich niet vangen. "Hij wil de druk bij mij leggen, maar hij is wel de drievoudige Tour-winnaar, dus hij is de te kloppen man. Chris heeft ook de ervaring om de Tour voor de vierde keer te winnen, al zijn er ook andere renners om in de gaten te houden", besluit de Australiër.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties