Hilaire Van der Schueren en zijn 'grote plan' voor Wanty-Groupe Gobert in de Tour

Redactie
| 8 reacties
Hilaire Van der Schueren en zijn 'grote plan' voor Wanty-Groupe Gobert in de Tour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hilaire Van der Schueren begint zaterdag in Düsseldorf aan zijn 20e Ronde van Frankrijk als ploegleider. De ervaren ploegleider van Wanty-Groupe Gobert hoopt in de Tour een rol van betekenis te kunnen spelen.

Van der Schueren hoopt zich met zijn renners te tonen. "We gaan aanvallen en ons tonen", zegt Van der Schueren. "Het doel is om met negen Parijs te halen. Van zeven ben ik zeker dat ze het kunnen, van twee twijfel ik. Neen, ik noem geen namen. Als ik mag dromen, winnen we een rit, maar ik zal ook blij zijn met een twaalfde plaats."

'Geen eenmalige selectie'

Maar de ploegleider ziet het groots en droomt ook al van de toekomst. "Het grote plan is dat dit geen eenmalige selectie is. Het is de bedoeling dat Wanty-Groupe Gobert jaar na jaar uitgenodigd wordt. In die optiek is deze Tour een examen", aldus de ploegleider in HLN.

"Als we het goed doen, verdienen we misschien al ons ticket voor volgend jaar. Ik geloof erin. De Tour deelt elk jaar vier wildcards uit. Ik weet dat wij niet de laatste waren. Dat moeten we vasthouden", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties