Tour-programma 'Vive le Vélo' ziet zich genoodzaakt tot opvallende beslissing door grote succes

Redactie
| 23 reacties
Tour-programma 'Vive le Vélo' ziet zich genoodzaakt tot opvallende beslissing door grote succes
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De komende drie weken zendt de VRT het immer populaire wielerprogramma 'Vive le Vélo' uit, waar er met presentator Karl Vannieuwkerke nagekaart wordt over de etappe van de dag. Maar er is besloten om de openbare locaties voor het programma niet meer bekend te maken.

"De locatielijst van Vive le vélo! zal dit jaar niet openbaar worden gemaakt", laat Vannieuwkerke weten op zijn Facebook-pagina. "Wie in de buurt van een Touraankomst op reis is en graag eens willen komen kijken, kan zijn vraag stellen via een bericht naar de moderator van de Vive le Vélo pagina."

Die beslissing heeft alles te maken met het feit dat het programma zo'n succes is geworden. Veel mensen willen dan ook graag naar een uitzending gaan kijken als ze op reis zijn in Frankrijk. "Er kwam steeds meer volk af op de opnames en de bekendmaking van de locaties op sociale media had een versterkend effect", aldus VRT-woordvoerder Hans Van Goethem.

Opkomst beheersbaar

"Niet dat er zich ooit een incident heeft voorgedaan. Maar de opkomst moet beheersbaar blijven", vervolgt hij in HNB. "De productieploeg moet een goed programma kunnen maken, en een dorpsplein moet toegankelijk blijven."

xx

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties