Daarom gaat nummer twee van vorig jaar Romain Bardet niét als voorlaatste van start in Düsseldorf

Redactie
| 5 reacties
Daarom gaat nummer twee van vorig jaar Romain Bardet niét als voorlaatste van start in Düsseldorf

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag staat er met de openingstijdrit in Düsseldorf al een 'stevige' test op het menu voor de klassementsmannen. Romain Bardet, de nummer twee van vorig jaar, gaat alvast niet als voorlaatste van start.

De kopmannen van de 22 verschillende teams gaan in principe allemaal als laatste van start. Chris Froome is de laatste renner die op zijn fiets kruipt voor zijn proef tegen de klok. Even daardoor komt Nairo Quintana, de nummer drie van vorig jaar, aan de start. Maar nummer twee van vorig jaar Romain Bardet zit daar niét tussen.

Slecht weer

En daar is een reden voor. De weersomstandigheden in Düsseldorf zijn allesbehalve gunstig. Het weer zou naarmate de avond nadert steeds slechter worden en daarom heeft de kopman van AG2R-La Mondiale besloten om te wisselen met zijn Franse ploegmaat Pierre Latour.

Romain Bardet komt zo als derde laatste van zijn team aan de start, bijna een uur vroeger dan topfavorieten Froome en Quintana. Ook enkele andere klassementsmannen zoals Jakob Fuglsang, Richie Porte en Dan Martin hebben ervoor gekozen om niet als laatste van hun team van start te gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties