Kan 'Der Panzerwagen' gele droom in zijn Duitsland waarmaken?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Kan 'Der Panzerwagen' gele droom in zijn Duitsland waarmaken?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het aftellen is gedaan. Vandaag kunnen wielerfans duimen en vingers aflikken met de start van de Ronde van Frankrijk. Beginnen doen we met een tijdrit in en rond het Duitse Düsseldorf. En er is meteen ook een Duitser favoriet om de eerste gele trui aan te trekken.

De Tour begint met een vlakke tijdrit van 14 kilometer in Düsseldorf (Duitsland). Met Tony Martin (Katusha) is er één grote topfavoriet om ritwinst binnen te halen en zo ook de eerste gele trui aan te trekken. Martin is de viervoudige wereldkampioen tijdrijden en mag na het goud van vorig jaar in Qatar de tijdrit in de regenboogtrui aanvatten.

Bovendien rijdt Martin dus in eigen land, wat ongetwijfeld een boost geeft. Maar 'Der Panzerwagen' zal die gele trui zeker niet cadeau krijgen. De concurrentie is zeker niet min. Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) toonde de laatste maanden dat hij één van de beste renners tegen de klok is met overwinningen in de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Romandië.

En met Jonathan Castroviejo (Movistar) en Stefan Küng (BMC) zijn er nog enkele begenadigde tijdrijders die hun zinnen op het geel hebben gezet. Bij de favorieten kunnen Chris Froome (Sky) en Richie Porte (BMC) dan weer een tikje uitdelen.

Van de klassementsrenners zijn zij in principe de renners met de beste tijdrit in de benen. Ook al is de tijdrit slechts 14 kilometer lang, Porte en Froome kunnen de tegenstand meteen een mentale dreun verkopen. Vooral Nairo Quintana en Romain Bardet staan erom bekend niet de beste tijdrijders te zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties