Team Sky staat er meteen en pakt geel met Thomas, opdoffer voor Valverde en Movistar

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Team Sky staat er meteen en pakt geel met Thomas, opdoffer voor Valverde en Movistar

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De openingstijdrit in de Ronde van Frankrijk is gewonnen door Geraint Thomas. De ploegmaat en luxeknecht van topfavoriet Chris Froome reed een dijk van een tijdrit en mag als eerste renner de gele trui aantrekken.

De renners kregen meteen een tijdrit van 14 kilometer voorgeschoteld in het Duitse Düsseldorf. Op zich geen echte hindernissen in het parcours, maar één grote spelbreker: het weer. De wegen in en rond Düsseldorf lagen er kletsnat bij en dat zorgde voor slachtoffers.

Dylan Groenewegen was de eerste die kennis maakte met het asfalt, maar later was er nog een veel groter slachtoffer. Alejandro Valverde, de man die Quintana aan een eerste Tour-zege moest helpen, kwam onzacht in aanraking met de nadars en bleef liggen. Hij moest opgeven.

Toptijd Thomas

Ondertussen deden de Sky-renners het erg goed. Kiriyenka reed een knaltijd, zijn ploegmaat Geraint Thomas deed nog beter. Hij zou uiteindelijk de tijdrit winnen. Ook specialist Stefan Küng kwam niet meer aan zijn toptijd. De BMC-renner werd tweede.

Richie Porte ontgoochelde met zijn tijd, al is het wat onduidelijk of hij geen onnodige risico's wilde nemen. Froome ging als laatste van start en pakte meteen tijd op de concurrentie. Hij werd zesde. Zijn ploegmaat Thomas rijdt zondag in het geel naar België.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties