Tour de France neemt deze maatregelen om terrorisme tegen te gaan

Redactie
| 0 reacties
Tour de France neemt deze maatregelen om terrorisme tegen te gaan

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de aanslagen van de laatste maanden neemt ook de organisatie van de Ronde van Frankrijk het zekere voor het onzekere. De veiligheid staat boven alles en er zullen onder meer explosievenhonden zijn en betonblokken om een aanrijding van een bus of vrachtwagen te voorkomen.

"Als organisator blijft onze grootste bezorgdheid verkeersveiligheid", aldus Pierre-Yves Thouault, adjunct-directeur van de Tour. "600 voertuigen in de karavaan, twaalf miljoen mensen langs de weg: in de Tour is het verkeer nog altijd de grootste risicofactor. Maar dat neemt niet weg dat wij de overheden zo veel mogelijk assisteren in andere veiligheidskwesties."

Maar na de aanrijding van een vrachwagen vorig jaar in Nice, worden er extra maatregelen genomen. "Er komen versperringen op toegangswegen", aldus Thouault in HNB. "Met voertuigen en betonblokken. Zowel bij de start als bij de finish. Ook langs het parcours zullen voertuigen van de politie dwars over de grote toegangswegen staan."

Getest in Parijs-Nice en Dauphiné

"Wij hebben dat in een testfase al toegepast in Parijs-Nice en de Dauphiné", klinkt het. En er zullen ook explosievenhonden zijn. "Dat doen we voor het eerst. Het zijn bovendien honden die gespecialiseerd zijn om geuren op te pikken in een bewegende massa.”

En er zullen natuurlijk heel wat agenten aanwezig zijn om te waken op de veiligheid. "We hebben nog meer bewakingsagenten. Nog meer spotters in burger die erop getraind zijn om verdachte gedragingen te herkennen. Er is ook videobewaking in alle ruimtes van de Tour", besluit Thouault.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties