Geëmotioneerde Kittel schiet meteen raak: "Enorm opgelucht"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Geëmotioneerde Kittel schiet meteen raak: "Enorm opgelucht"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tweede etappe in de Tour de France is zoals verwacht geëindigd op een massasprint. Marcel Kittel, die zichzelf heel wat druk had opgelegd, toonde zich de snelste van het pak. En daar was hij bijzonder blij mee. De tranen vloeide rijkelijk nét na de rit.

Voor Kittel was het sowieso al een speciale Tour met de start in het Duitse Düsseldorf. De Duitser was dan ook gebrand om de tweede rit - die van Duitsland naar Luik ging - te winnen. "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik ben heel gelukkig dat ik deze overwinning beet heb", zei Kittel voor de camera's.

"Het was een geweldige start in Duitsland met zoveel mensen en fans aan de kant. Het zou fout zijn om te zeggen dat ik geen ambitie had. En het is er vandaag meteen uitgekomen. Ik wilde absoluut winnen vandaag met die start van de rit in Duitsland."

Zonder ploegmaats

Kittel was in de laatste hectometers helemaal niet vooraan te bespeuren. Hij reed zonder ploegmaats van wiel tot wiel toch nog naar vooraan. "Het plannetje was inderdaad niet uitgekomen", lacht Kittel. "Het goede was dat ik heel laat kwam. Ik ben enorm opgelucht met deze zege", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties