Kittel stelt niet teleur: "Het was alsof ik in een tunnel van geluid reed"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Kittel stelt niet teleur: "Het was alsof ik in een tunnel van geluid reed"

Quick-Step Floors begon goed aan de Tour de France met twee noteringen in de top tien in de tijdrit. Matteo Trentin werd knap vijfde, Marcel Kittel finishte in eigen land als tiende.

Voor de vierde keer in de geschiedenis van de Tour vond Le Grand Départ plaats in Duitsland. Het motiveerde Kittel om een sterke prestatie neer te zetten. "Ik kan niet vertellen hoe blij ik ben om de Tour te starten voor de ogen van mijn landgenoten", opent Kittel. "Het is ongelooflijk hoeveel mensen hier vandaag waren."

"Het maakt met trots dat mijn land de sport opnieuw in de armen heeft gesloten. De tijdrit is een pijnlijke discipline, maar ik heb ervan genoten met al deze fantastische fans die me aanmoedigden. Het was alsof ik in een tunnel van geluid reed, het was erg cool. Het motiveerde me nog meer om een goed resultaat neer te zetten", klinkt het.

"Ik voelde me goed, maar had dit zeker niet verwacht"

Ook ploegmaat Matteo Trentin reed een dijk van een tijdrit en werde vijfde. "Ik ben verrast met mijn prestatie", aldus de Italiaan. "Mijn doel was om voluit te gaan en mezelf niet op te blazen, want het is nog 3 weken. Ik voelde me goed, maar had dit zeker niet verwacht. Het is mijn eerste top 10 in een tijdrit bij de profs. Dit geeft vertrouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties