Van Avermaet denkt al een dag verder: "Ik hoop dat het meteen prijs is"

Redactie
| 9 reacties
Van Avermaet denkt al een dag verder: "Ik hoop dat het meteen prijs is"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Greg Van Avermaet was de tijdrit van zaterdag in Düsseldorf een opwarmertje voor wat er nog komt. De olympische kampioen was tevreden over zijn chronoproef, maar kijkt vooral uit naar de etappe van maandag.

Van Avermaet nam geen risico's op het gladde wegdek. "Ik ben content", zei Van Avermaet na zijn tijdrit. "Het weer viel tegen, maar dat heeft weinig verschil gemaakt in mijn resultaat. In droog weer zou ik niet veel dichter zijn geëindigd. Ik heb een goed gevoel: ik ben zonder risico's te nemen naar een degelijke tijd gereden."

"Nu komt het erop aan om ook de komende dagen aandachtig te blijven en niks tegen te komen", aldus Van Avermaet, die zijn zinnen op de etappe van nu maandag heeft gezet. "Ik hoop dat het meteen prijs is", lacht Van Avermaet. "Hoe rapper, hoe liever. Hoe rapper je resultaat boekt in de Tour, hoe makkelijker het daarna loopt."

'Beter weer'

"Ik hoop ook dat het snel beter weer wordt. Ik had het er nog over met de ploegmaats: de tijdrit van twee jaar geleden in Utrecht was bangelijk. Het was heel goed weer en het publiek stond rijen dik. We reden echt door een haag van mensen. Hier was ook veel volk, maar door de regen was er weinig sfeer. Dat is ook ambetant voor ons", zegt de BMC-renner bij HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties