Greg Van Avermaet reageert na vierde plek en gemiste kans in Longwy

Redactie
| 19 reacties
Greg Van Avermaet reageert na vierde plek en gemiste kans in Longwy

Greg Van Avermaet had zijn zinnen gezet op de rit van vandaag, maar moest vrede nemen met een vierde plek. Aan Peter Sagan viel weinig te doen, ook Michael Matthews en Dan Martin eindigden nog voor de BMC-renner.

Geen eerste ritzege in deze Tour dus voor Van Avermaet, wél voor Sagan. "Ik zat ideaal geplaatst en op het juiste moment vooraan", deed de olympische kampioen zijn verhaal bij Sporza. "Het verliep perfect, maar dan probeerde ik van ver aan te gaan om Peter uit zijn kot te lokken."

Sagan uit klikpedaal

Sagan ging echter uit zijn klikpedaal, wat ook een beetje nadelig was voor Van Avermaet. "Maar op dat moment klikte hij uit zijn pedaal en zat ik in de wind. Man tegen man was het moeilijk. Spijtig dat hij uit zijn pedaal klikt, dat was niet in mijn voordeel. Anders kon ik misschien nog in zijn slipstream komen en er over gaan."

"Er was dan misschien nog een kans. Ik zat waar ik moest zitten en dan zijn het de benen die tellen. Ik kon nog dichter eindigen, maar dan moest alles perfect verlopen. Ik ben alleszins tevreden met de manier waarop het gegaan is", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties