Greipel is ondanks derde plek hoopvol voor de toekomst

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Greipel is ondanks derde plek hoopvol voor de toekomst
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er stond in de eerste massasprint van de Tour de France geen maat op Marcel Kittel. De Duitser sprintte iedereen uit het wiel, inclusief zijn landgenoot André Greipel (Lotto Soudal).

"De etappe begon met een ideaal scenario", doet Greipel zijn verhaal. "Er ontstond een kopgroep van vier renners, die slecht een beperkte voorsprong kregen. Thomas de Gendt zette zich meteen op kop van het peloton met Julien Vermote van Quick-Step."

De vluchters werden op 1 kilometer van de streep dan toch nog ingerekend. "Aan het eind moesten we nog een extra inspanning doen, want Offredo en Phinney hadden nog energie in hun tank en bleven lang voorop. Als ploeg konden we alles op een lint trekken, we zaten goed gepositioneerd."

'Geen ploegmaats'

"In de laatste kilometer stond er tegenwind en de laatste 200 meter liep de weg licht omhoog. Geen enkele renner had nog een ploegmaat voor zich. Peter Sagan zat te vroeg op kop en hield in, vervolgens deed iedereen dat. 250 meter voor de meet aangaan was te vroeg, dus moest ik wachten", vervolgt Greipel bij zijn team.

Maar aan zijn landgenoot was uiteindelijk niet veel te beginnen. "Kittel reed een sterke sprint vandaag, ik ben geklopt op mijn waarde. Dat ik hier meespeelde voor de overwinning is wel hoopgevend voor wat nog komen moet", besluit Greipel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties