Kittel door deze opvallende tendens nu al op weg om de beste sprinter van de Tour te worden?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Kittel door deze opvallende tendens nu al op weg om de beste sprinter van de Tour te worden?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marcel Kittel deed het zondag bijna helemaal op zijn eentje, maar schoot meteen raak bij de eerste beste kans voor de sprinters. En wat blijkt? De sprinter die het eerst mag juichen, kent vaak een érg succesvolle Tour.

De laatste jaren was het een opvallende tendens. De sprinter die de eerste kans voor de snelle jongens benutte, mocht de komende dagen en weken nog vaker aan het feest. Denk maar aan vorig jaar. Mark Cavendish was toen de veelvraat van de Tour met 4 ritzeges.

De eerste rit ging naar de snelle Brit, maar ook de derde, zesde en tiende rit werden door Cavendish op zijn naam geschreven. Daarna stapte hij uit de Tour om zich optimaal voor te bereiden op de Olympische Spelen in Rio. Geen zege dus op de Champs-Elysées.

Cavendish mocht vorig jaar vier keer juichen in de Tour.

Zelfde verhaal in 2015. Greipel won de tweede rit, de eerste kans voor de sprinters. De Duitser van Lotto Soudal mocht ook daarna nog drie keer juichend over de meet komen. Maar ook Kittel weet dus hoe belangrijk die eerste ritzege is.

Kittel in 2013 en 2014

In 2014 pakte hij de eerste rit en in de drie dagen die daarop volgden, mocht hij nog twee keer juichen. Ook in de slotrit naar Parijs schoot hij raak, wat zijn totaal op vier ritzeges bracht in die Tour.

En in 2013 won hij net als dit jaar de openingsrit in Corsica. Het leidde opnieuw tot in totaal vier ritzeges, waaronder ook de rit op de Champs-Elysées. Het is nog wat voorbarig, maar het zou dus wel eens een erg mooie Tour kunnen worden voor de Duitser en zijn team Quick-Step Floors.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties