Mark Cavendish is zich van geen kwaad bewust

Redactie
| 17 reacties
Mark Cavendish is zich van geen kwaad bewust
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de valpartij van dinsdag verschenen er woensdag twee toppers niet meer aan de start in de Tour. Peter Sagan werd uitgesloten door de jury, Mark Cavendish moest opgeven met een gebroken schouder. Al was die laatste zich van geen kwaad bewust.

De jury was onverbiddelijk na het manoeuvre van Sagan. "Sprinters moeten zich aan de regels houden. Dat weet iedereen en we wisten dat ze ons in de gaten gingen houden", aldus de sprinter van Dimension Data. "Mijn mening over die beslissing doet er niet toe."

"De jury neemt die beslissing, de voorzitter is iemand met veel ervaring en dat moeten we respecteren. Peter zei dat hij uit evenwicht was gebracht en dat die elleboog niet met opzet gebeurde. We hebben daarover gesproken. Dat is voor mij het belangrijkste om te weten en hij heeft zich geëxcuseerd. Het is gebeurd, het is voorbij."

"Ik kon in dat gaatje duiken, ik maak daar geen fout"

Cavendish vond dat hij niets verkeerd deed door in het gaatje proberen te duiken. "Ik ben een sprinter met veel ervaring. Ik weet wat ik doe, daarom tel ik al 30 overwinningen in de Tour", klinkt het bij Belga. "Ik kon in dat gaatje duiken, ik maak daar geen fout. Ik heb kinderen thuis, ik weet wat ik doe, ik train daar voor en ik weet in welk gaatje ik kan duiken."

Cavendish en Sagan komen dus nog steeds goed overeen. "Peter en ik zijn vrienden, hij is de wereldkampioen en jullie willen een polemiek creëren. Dat wil ik niet. We hebben met elkaar gesproken, hij kwam bij mij na de koers en heeft zich geëxcuseerd. Hij is een renner die goed is voor onze sport", besluit 'Cav'.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties