Onfortuinlijke Mark Cavendish moet net als Peter Sagan de Tour verlaten

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Onfortuinlijke Mark Cavendish moet net als Peter Sagan de Tour verlaten

De Tour de France is woensdag nog maar toe aan zijn vijfde dag, maar het grootste wielercircus ter wereld is al heel wat toprenners kwijt. Dinsdagavond kwam het nieuws dat ook de onfortuinlijke Mark Cavendish de Tour moest verlaten. Hij hield een breuk over aan de valpartij.

Cavendish kwam (al dan niet) ten val door een manoeuvre van Peter Sagan in de sprint. De renner van Dimension Data vloog in de dranghekken en kwam met een pijnlijk aangezicht over de streep gereden. Het verdict was hard voor Cavendish: een breuk in zijn schouderblad en einde Tour.

"Ik ben vanzelfsprekend enorm ontgoocheld door het nieuws van mijn breuk", liet de Britse sprinter al weten. "De ploeg was ongelofelijk vandaag. Er werd tot in de puntjes uitgevoerd wat er dinsdagochtend gevraagd was. Ik voelde dat ik een goede kans had om te winnen."

"Ik voelde dat ik een goede kans had om te winnen"

Het doet natuurlijk pijn om de Ronde van Frankrijk te verlaten. "De Tour, een wedstrijd waar mijn hele carrière rond gebouwd is, verlaten is erg spijtig. Ik wens mijn ploegmaats nog veel geluk in het vervolg van deze wedstrijd. Ik zal de Tour verder op de televisie moeten volgen", aldus Cav.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties