Ook grote concurrent Greg Van Avermaet heeft zijn mening over de straf van Peter Sagan

Redactie
| 3 reacties
Ook grote concurrent Greg Van Avermaet heeft zijn mening over de straf van Peter Sagan

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet zag met Peter Sagan een grote concurrent voor ritzeges uit de Tour de France verdwijnen. Al vond de olympische kampioen de straf érg zwaar. "Het is een voorbeeld dat ze stellen en dat moet af en toe gebeuren", klinkt het.

"Ik kan er tien opnoemen die van hun lijn afwijken en ik denk niet dat het manoeuvre van Peter gisteren zijn ergste manoeuvre ooit was", zei Van Avermaet voor de start van de vijfde rit bij Belga. "Ik heb al andere sprints gezien waar ik het wel over de limiet vond. Er moet natuurlijk een sanctie zijn, maar op dit moment is de straf te zwaar."

Al vindt Van Avermaet het wel goed dat er een voorbeeld wordt genomen. "Het is een voorbeeld dat ze stellen en dat moet af en toe gebeuren, dat kan ons alleen maar helpen voor meer veiligheid. Als Cristiano Ronaldo zo'n fout maakt, moet hij ook van het veld. Dat is voor iedereen hetzelfde. En dan moet de jury bepalen hoe zwaar de straf moet zijn."

Rivaal weg

De BMC-renner ziet wel een grote concurrent voor ritzeges de Tour verlaten. "Voor mij blijft het doel hetzelfde: ik wil nog altijd graag een etappe winnen. Nu komen er nog heel wat sprintetappes aan, dus het zal pas later in deze Tour zijn dat ik iets kan laten zien. In de tweede week hoop ik mijn kansen te krijgen", aldus Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties