Ook Tom Boonen heeft zijn eigenzinnige mening over de uitsluiting van Peter Sagan

Redactie
| 51 reacties
Ook Tom Boonen heeft zijn eigenzinnige mening over de uitsluiting van Peter Sagan

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan zal niet opnieuw de groene trui veroveren in de Tour de France na zijn gevaarlijke koersgedrag in de rit van dinsdag. Tom Boonen, die nochtans goed overeenkomt met de wereldkampioen, had er een duidelijke mening over.

Sagan bracht met een manoeuvre collega-sprinter Mark Cavendish ten val. "Sagan is een goeie kameraad van mij, maar in deze sprint kan ik het niet opnemen voor hem", doet Boonen zijn verhaal. "Hij maakt een fout. In mijn ogen is de uitsluiting de enige juiste beslissing. Als ik zoiets gedaan zou hebben - of 'Cav' of Démare of Bouhanni - dan zou ook de uitsluiting volgen."

En dus gaf Boonen een pluim aan de jury. "Ik moet zeggen: 'Goed gedaan, jury.' Dat ze geen onderscheid maken. De tijd dat de jury de namen wat beschermt, is wat gepasseerd. Misschien voelen de grote renners zich zelfs meer geviseerd, als voorbeeldfunctie. Sagan is niet de vuilste sprinter, maar ook niet de zuiverste", zegt de ex-renner in HLN.

"Zelfs zonder valpartij zou deze sprint een heel zwaar discussiepunt zijn"

Al weet Boonen dat het zeker niet expres was. "Peter had niet naar rechts moeten gaan. Ik zeg er wel bij dat Peter niet de bedoeling heeft om iemand te laten vallen - de gevolgen van zijn actie zijn erger dan hij verwacht had. Maar met daarna 'sorry' te zeggen koop je niet veel. Zelfs zonder valpartij zou deze sprint een heel zwaar discussiepunt zijn."

"Als die actie in het midden gebeurt, passeert zoiets wel acht op de tien keer. Dan doet het 'efkes' stof opwaaien, praten ze er nog even over aan tafel, maar een half uur later zijn ze over iets anders bezig. Cru gezegd: die crash 'helpt' de jury om zo'n zwaar verdict te vellen", besluit Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties