Sagan reageert na incident met Cavendish, BORA-hansgrohe neemt opvallende beslissing

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 47 reacties
Sagan reageert na incident met Cavendish, BORA-hansgrohe neemt opvallende beslissing

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De jury was onverbiddelijk na het incident tussen Peter Sagan en Mark Cavendish. Die laatste kwam ten val door een elleboogstoot van de wereldkampioen en daarom moest Sagan de Ronde van Frankrijk verlaten. Zijn team laat het daar echter niet bij.

Sagan legde uit wat er in zijn ogen gebeurde in de sprint. "Ik wist niet dat Cavendish achter mij zat", aldus Sagan. "Hij kwam van rechts en ik probeerde Kristoff zijn wiel te nemen. Mark kwam erg snel van achteruit en ik had de tijd niet om te reageren en naar links te gaan."

"Hij kwam naar mij en belandde in de dranghakken. Toen ik hoorde dat hij gevallen was, ben ik na de finish meteen naar hem gegaan om te vragen hoe het was. We zijn vrienden en collega's in het peloton en zulke valpartijen zijn nooit leuk. Ik hoop dat Mark snel herstelt", zegt de wereldkampioen.

Protest

Zijn team BORA-hansgrohe ging niet akkoord met de uitsluiting van Sagan. "De ploeg gaat niet akkoord met de beslissing en gaat in beroep", klinkt het in een persbericht. "Peter bleef op zijn lijn in de sprint en kon Cavendish niet zien komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties