VIDEO: Doet Froome zijn huzarenstukje van in 2012 nog eens over op La Planche des Belles Filles?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
VIDEO: Doet Froome zijn huzarenstukje van in 2012 nog eens over op La Planche des Belles Filles?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Touretappe van woensdag zijn de klassementsmannen een eerste keer aan zet. De aankomst ligt op de niet zo lange, maar wel steile La Planche des Belle Filles. Topfavoriet Chris Froome koestert daar alvast goede herinneringen aan.

Froome verwacht dat zijn concurrenten vandaag zullen aanvallen. Heel wat rivalen hebben dan ook al wat tijd verloren in de openingstijrit in het kletsnatte Düsseldorf. De kopman van Team Sky deed daar een prima zaak door zesde te worden en op al zijn rivalen meer dan een halve minuut te nemen.

Vandaag verwacht Froome dus vuurwerk op de slotklim naar La Planche des Belles Filles. Een klim waar de Brit goede herinneringen aan overhoudt. Vijf jaar geleden won hij in 2012 de rit naar La Planche des Belles Filles. Hij legde er toen eigenlijk de basis om de grote concurrent te worden van ... ploegmaat Bradley Wiggins.

Wiggo wint de Tour alsnog

Froome moest later in de Tour inhouden omdat zijn kopman niet kon volgen. Het leidde tot heel wat ongenoegen omdat onder meer mevrouw Michelle Froome vond dat haar man beter presteerde en niet zou moeten wachten op Wiggo.

Het was uiteindelijk die laatste die zijn Tour-droom realiseerde en twee weken later in Parijs op het hoogste podiumplekje stond. En Froome? Die wist vanaf toen dat hij de Tour kon winnen. Wat hij de jaren nadien in totaal al drie keer deed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties