Bakelants: "Misschien hebben de podiummissen ook wel hun zegje mogen doen"

Redactie
| 0 reacties
Bakelants: "Misschien hebben de podiummissen ook wel hun zegje mogen doen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vroege vlucht in de etappe van woensdag bestond uit drie Belgen. Philippe Gilbert en Jan Bakelants waren uiteindelijk de laatste renners die overbleven op de slotklim naar La Planche des Belles Filles. En de strijdlust? Die ging naar de jarige Gilbert.

Bakelants liet zich dus zien in de etappe van woensdag, maar de voorsprong was te beperkt om kans te maken op winst. "We hadden een goed groepje. Het draaide aardig rond voorin, maar uiteindelijk mocht het niet baten", zei Bakelants vlak na de etappe bij Sporza.

Geen illusies

"Het viel een beetje stil in de vallei. Toen we daar onze voorsprong onder de 3 minuten zagen zakken, wist ik dat we het moeilijk zouden krijgen. Ach, ik had me geen illusies gemaakt over de ritwinst. Het peloton met de favorieten kwam te snel opzetten", klinkt het.

De strijdlust ging naar Gilbert, al maakte Bakelants daar ook aanspraak op. "Het is Gilbert gegund. Misschien hebben de podiummissen ook wel hun zegje mogen doen. Zij wilden waarschijnlijk liever Gilbert op het podium", lachte Bakelants, die voor de Tour-start wat heisa had veroorzaakt na uitspraken over de podiummissen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties