BORA-hansgrohe neemt drastische maatregel om Sagan opnieuw in de Tour te krijgen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 27 reacties
BORA-hansgrohe neemt drastische maatregel om Sagan opnieuw in de Tour te krijgen

BORA-hansgrohe, de ploeg van wereldkampioen Peter Sagan, legt zich niet neer bij de uitsluiting van de Slovaak. Het stapt naar het Internationaal Sporttribunaal TAS om Sagan om de straf aan te vechten.

Sagan werd na afloop van de etappe van dinsdag uit de Tour de France gezet na een sprint waarin hij de doorgang voor Mark Cavendish versperde. Bovendien bracht hij zijn Britse collega ten val. Sagan werd zonder pardon uitgesloten door de wedstrijdjury. Een beslissing die Sagan accepteerde, maar waarmee hij niet akkoord ging.

Maar zijn ploeg gaat nog een stapje verder om Sagan opnieuw in de Tour te krijgen. BORA-hansgrohe stapt naar het TAS voor een beroepsprocedure. Ploegmanager Ralph Denk en zijn team zijn van mening dat de wedstrijdcommissarissen pas kunnen oordelen als de betrokken renners hun standpunt hebben kunnen verdedigen.

Sagan opnieuw in de Tour?

Dat is in dit geval niet gebeurd, waardoor BORA-hansgrohe hoopt om Sagan opnieuw in de Tour te krijgen. Al lijkt dat een erg vreemde procedure. Het is nu afwachten tot het oordeel van het TAS.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties