Daarom zetten de troepen van BMC zich vol op kop (en plaatsten ze Team Sky in een luxepositie)

Redactie
| 7 reacties
Daarom zetten de troepen van BMC zich vol op kop (en plaatsten ze Team Sky in een luxepositie)
Foto: © photonews

Er werden na de vijfde rit in de Tour de France heel wat vraagtekens gesteld bij de koerstactiek van BMC en schaduwfavoriet Richie Porte. De ploeg zette zo Team Sky in een glansrijke positie af aan de slotklim op La Planche des Belles Filles.

Was dat dus wel een slimme zet van de troepen van BMC? "We probeerden de rit te winnen met Porte", was het duidelijke antwoord van ploegleider Valerio Piva. "Toen die groep van acht wegreed, bleek geen enkele ploeg initiatief te nemen om een achtervolging te organiseren. Dus hebben wij onze verantwoordelijkheid genomen, want Sky wilde duidelijk niet."

"Ieder heeft zijn tactiek. Wij geloofden dat Richie een goeie kans maakte op deze aankomst. De klim ligt hem. Helaas is het niet gelukt. Maar wij hebben tenminste geprobeerd. Als we niet hadden gereden, was de kans sowieso weg", aldus Piva in HLN. Maar waarom niet het werk aan Team Sky zelf overlaten?

"Froome heeft nu het geel, de druk ligt de komende dagen echt wel bij Sky"

"Ten eerste wilde Sky niet rijden. Ten tweede hebben wij niet veel extra energie verbruikt. Enkel Schär en Küng hebben een hele dag op kop gereden. Over dat op kop rijden, maak ik me geen zorgen. Froome heeft nu het geel, de druk ligt de komende dagen echt wel bij Sky", besluit Piva.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties