Marcel Kittel pakt zijn tweede ritzege na razend spannende sprint in de Tour

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 18 reacties
Marcel Kittel pakt zijn tweede ritzege na razend spannende sprint in de Tour

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De zesde etappe in de Ronde van Frankrijk is gewonnen door Marcel Kittel. Voor de Duitser van Quick-Step Floors is het zijn tweede ritzege. Hij klopte Arnaud Démare en André Greipel.

De zesde rit in de Tour de France was opnieuw een kans voor de sprinters. En dat zonder Peter Sagan en Mark Cavendish. Het inspireerde drie renners toch om in de aanval te gaan. En het was opnieuw onze landgenoot Frederik Backaert die van de partij was. De renner van Wanty-Groupe Gobert kreeg het gezelschap van Pierre Quéméneur en Vegard Stake Laengen.

De drie vluchters draaiden goed rond, maar hun voorsprong werd nooit meer dan vier minuten. De sprintersploegen wilden namelijk koste wat kost een massasprint. De voorsprong van het drietal slonk en in volle finale werden ze op drie kilometer van de streep gegrepen.

Kittel (opnieuw) van ver

De verschillende treintjes kwamen naar voor en het zag er goed uit voor André Greipel. Groene trui Arnaud Démare en Greipel leken voor winst te strijden, maar daar kwam Marcel Kittel wéér van erg ver. Hij haalde het uiteindelijk met sprekend gemak en boekte zijn elfde ritzege in totaal in de Ronde van Frankrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties