Thomas De Gendt zat in de juiste ontsnapping, maar liet zich om déze reden inlopen

Redactie
| 3 reacties
Thomas De Gendt zat in de juiste ontsnapping, maar liet zich om déze reden inlopen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Drie Belgen zaten woensdag mee in de goede ontsnapping, al bleven Jan Bakelants en Philippe Gilbert als laatste renners over. Ook Thomas De Gendt was mee, maar hij liet zich uitzakken. En dat was niet omdat hij niet meer kon, zo blijkt.

"Het was niet echt mijn bedoeling om mee te zijn", opent De Gendt. "Maar ze sprongen weg en ik gleed dan toch eens een keer mee. Vijftig kilometer lang hebben we ook flink doorgereden. Maar we kregen nooit meer dan drie minuten. Dan weet je: zinloos."

"Maar we kregen nooit meer dan drie minuten. Dan weet je: zinloos"

BMC liet de voorsprong van de koplopers nooit echt groot worden. En daar was achteraf wat over te doen. "Ik neem aan dat ze uit waren op etappewinst met Porte. Spijtig voor ons, maar dat is koers", aldus De Gendt, die zich dan ook maar liet uitzakken naar het peloton.

Al bij al een slimme zet, met het oog op de komende etappes. "Waarom zou ik het snot voor mijn ogen rijden als ritwinst toch onmogelijk was? Dan kan ik mij beter sparen. Straks is er alweer een rit van 216 km, nadien eentje van 213 km. Trouwens: voor zo'n ritje gereden te hebben, voel ik mij nog best fris", zegt de Lotto Soudal-renner in HNB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties