Belg verantwoordelijk voor uitsluiting Sagan: "Sagan of Jan met de pet: dat speelt geen rol"

Redactie
| 38 reacties
Belg verantwoordelijk voor uitsluiting Sagan: "Sagan of Jan met de pet: dat speelt geen rol"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De man die Peter Sagan uit de Tour gooide is een Belg. UCI-wedstrijdcommissaris Philippe Mariën kende geen genade voor de regenboogtrui en zette hem zonder pardon uit de Tour. Al kwam er natuurlijk veel commotie kijken bij die beslissing.

"Ik maakte me ook weinig illusies: welke beslissing ik ook zou nemen, het was nooit de juiste geweest", opent Mariën. "Sagan of Jan met de pet: dat speelt geen rol. Akkoord, hij is het beste wat de wielersport kan overkomen, maar dat kan je beslissing niet mee bepalen."

In het verleden waren er nog al enkele incidentjes met de tweevoudige wereldkampioen. "Het is wellicht ook geen toeval dat de tongen nu los komen: dat er al eerder incidenten zijn geweest. Maar daar zouden we het allemaal niet over hebben", aldus de wedstrijdcommissaris in HNB.

'Beste in zijn vak'

Mark Cavendish vindt Mariën dan weer de beste in zijn vak. "Ik heb Mark leren kennen in de Tour van 2011. Ik heb hem toen gedeklasseerd in de sprint na een licht incident. Ik ben die beslissing nadien gaan toelichten in de bus en dat heeft hij gewaardeerd. Vriendschapsrelaties met renners ga ik uit de weg, maar het kan geen kwaad om elkaar te respecteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties