De eerste week van de Tour-Belgen: Wanty-renners aanwezig en een 'lossende' De Gendt

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
De eerste week van de Tour-Belgen: Wanty-renners aanwezig en een 'lossende' De Gendt

De Tour de France is een week ver en dus is het tijd om een eerste balans op te maken van onze landgenoten in de Tour. En die waren in de eerste week nadrukkelijk aanwezig.

Nee, ritzeges hebben we in de eerste Tour-week nog niet kunnen verzamelen. Maar heel wat van onze 16-Tour Belgen hebben al opgevallen in deze Ronde van Frankrijk. Een speciale vermelding overigens voor de renners van Wanty-Groupe Gobert. Zij zaten bijna in elke ontsnapping van de dag.

Frederik Backaert tot twee keer toe zelfs. Guillaume Van Keirsbulck zorgde dan weer voor een huzarenstukje door solo een monsterontsnapping af te werken. Thomas De Gendt probeerde het ook al enkele keren. In zijn eerste ontsnapping liet hij begaan, de tweede keer (toen hij 'ongewild' mee was) liet hij zich inlopen door het peloton.

De Gendt - vorig jaar nog ritwinnaar op de Mont Ventoux - ziet door al zijn ervaring in wanneer een ontsnapping al dan niet kan standhouden tot het einde. Dat belooft ongetwijfeld voor meer vuurwerk de komende twee weken. En Julien Vermote? Dat is de man die ongetwijfeld al het meeste kilometers op kop van het peloton op de teller heeft staan.

Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert waren dé Belgische kanshebbers op ritwinst in de rit naar Longwy. Van Avermaet was wel op de afspraak, maar moest zijn meerdere erkennen in een sterke Peter Sagan. De BMC-renner werd vierde, terwijl er geen spoor was van Gilbert.

Gilbert dan toch

De renner van Quick-Step Floors liet zich wel opmerken in de rit met aankomst op La Planche des Belles Filles. Met een kleine voorgift begon hij samen met Jan Bakelants aan de slotklim, maar de twee waren vogels voor de kat. Een innige omhelzing zorgde wel voor een mooi beeld. Niet getreurd Belgen, er komen nog twee Tour-weken aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties