Gaat hij voor het puntenklassement of niet? Kittel laat zich uit over het groen na tweede ritwinst

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Gaat hij voor het puntenklassement of niet? Kittel laat zich uit over het groen na tweede ritwinst

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tweede ritzege van Marcel Kittel leek bijna een kopie van zijn eerste triomf in deze Tour. De Duitser van Quick-Step Floors deed het in de laatste honderden meters opnieuw op zijn eentje en sprintte Démare, Greipel en co uit het wiel.

En daar was Kittel zelf erg blij mee. "Ik had vandaag veel vertrouwen in mezelf", opent Kittel. "Ik sprak met de jongens en gaf aan dat we op 5 kilometer de leiding moesten nemen en onze positie moesten verdedigen. Dat deden ze. Het betekende wel dat Fabio vroeg moest beginnen, hij deed wederom fantastisch werk. We kunnen allemaal trots op deze zege."

“In de sprint koos ik het wiel van Demare, maar zag toen een opening en zette mijn sprint een seconde eerder in dan de rest. Dat gaf me de kans om ze links te passeren. Ondanks dat er twee belangrijke sprinters niet waren, was het nog steeds erg hectisch. Een zege pakken is niet eenvoudig, dus winnen geeft mij een speciaal gevoel."

Groen?

In de strijd om het groen staat de Duitser op 27 punten van leider Démare. "Het is waar dat ik vandaag weer belangrijke punten heb gepakt, maar het is nog een lange weg te gaan. Over een week kijken we hoe we ervoor staan in dit klassement en bekijken we de situatie opnieuw. Op dit moment ben ik blij met mijn 11 ritzeges in de Tour de France."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties