Greipel ziet Kittel '10 kilometer per uur sneller rijden', maar Duitser heeft ook nog een opvallende boodschap voor de toeschouwers

Redactie
| 5 reacties
Greipel ziet Kittel '10 kilometer per uur sneller rijden', maar Duitser heeft ook nog een opvallende boodschap voor de toeschouwers

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de zesde Tour-rit stond er opnieuw geen maat op Marcel Kittel. De sprinter van Quick-Step Floors reed iedereen uit het wiel en pakte zijn tweede ritzege. André Greipel stond erbij en keek ernaar. De Lotto Soudal-sprinter werd derde.

Greipel werd nochtans perfect afgezet door zijn Belgische ploeg. "Jurgen Roelandts heeft me in de juiste positie afgezet, maar Marcel reed 10 kilometer per uur sneller en vloog ons voorbij", bekent Greipel. "Dat is eigenlijk een beetje deprimerend, maar chapeau voor hem."

"Ik moet de ploeg bedanken dat ze opnieuw in mij geloofd hebben. Helaas zijn er momenteel twee sprinters sterker dan ik. Maar ik moet wel een beetje tevreden zijn. Ik heb mijn sprint gereden en ben op mijn waarde geklopt", aldus de sprinter bij Sporza.

Boodschap voor fans

Greipel had ook nog een boodschap voor de toeschouwers in de Tour. "Ik zou willen vragen dat de toeschouwers niet voorover leunen in de finale. Ik denk dat ik in de laatste 5 kilometer twee of drie keer geraakt ben. Of het een hand was of een schouder, dat weet ik niet, maar het is gevaarlijk", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties