Hilaire Van der Schueren heeft renners opvallende boodschap meegegeven voor start 7e Tour-rit

Redactie
| 8 reacties
Hilaire Van der Schueren heeft renners opvallende boodschap meegegeven voor start 7e Tour-rit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De renners van Wanty-Groupe Gobert hebben al heel wat publiciteit verzameld in deze Ronde van Frankrijk. Maar vandaag zit er niemand mee in de ontsnapping van de dag. En daar is een reden voor.

Hilaire Van der Schueren gaf zijn renners namelijk een 'verbod' om aan te vallen. "Ik heb aan mijn renners gevraagd om rustig in het peloton te blijven", klonk het voor de rit bij Sporza. "Het is een lange rit en het is zeer warm. Dat vergt veel van je lichaam."

De ogen zijn dus al op morgen gericht. "Zaterdag is een belangrijke etappe. We hebben die rit verkend en weten hoe zwaar die etappe is. Ik kan jullie verzekeren, er zal vandaag niemand van ons meegaan in de ontsnapping."

"Maar wij zijn zeer tevreden over wat we al bereikt hebben"

De ploegleider stoort zich wel aan de manier van rijden in deze Tour. "De kopgroep rijdt een minuutje weg en de teams van de sprinters beginnen dan al te rijden. En dan gaat het niet over 1 ploeg, maar over 6 of 7 ploegen. Ik weet niet waarom ze dat doen."

"Als ik dan de daguitslag bekijk, dan zie ik ploegen die gereden hebben, maar wiens renner maar 18e of 19e is geworden. Ach, iedereen bepaalt zijn tactiek. Maar wij zijn zeer tevreden over wat we al bereikt hebben. We laten iedereen zien dat we hier op onze plaats zitten en dat we renners hebben met de capaciteiten om een grote ronde te rijden", besluit Van der Schueren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties