Kittel komt juist op tijd voor zijn hattrick in de Tour na millimetersprint én fotofinish

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
Kittel komt juist op tijd voor zijn hattrick in de Tour na millimetersprint én fotofinish

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De zevende rit in de Ronde van Frankrijk is gewonnen door Marcel Kittel. Al was het wel héél erg nipt deze keer. Met het blote oog was het niet te zien of het Kittel of Boasson Hagen was, een fotofinish duidde een derde ritzege aan voor Kittel.

Nee, geen renners van Wanty-Groupe Gobert in de ontsnapping van vandaag. Ploegleider Hilaire Van der Schueren had zijn renners door de warme weersomstandigheden en met de lastige rit van zaterdag in het vooruitzicht, verboden om mee te glippen.

Wie wel mee was in de ontsnapping van de dag: De Nederlander Dylan van Baarle (Cannondale-Drapac), de Italiaan Manuele Mori (UAE) en de Fransmannen Yohann Gêne (Direct Energie) en Maxime Bouet (Fortuneo-Vital Concept). De sprintersploegen zorgden ervoor dat de voorsprong nooit boven de vier minuten ging.

Op een kleine 20 kilometer was de voorsprong nog nauwelijks een halve minuut, maar door het gezapige tempo van de klassementsploegen groeide de voorsprong opnieuw naar een minuut. In volle finale werden de vluchters dan toch gegrepen, van Baarle kreeg de prijs van de strijdlust.

Kittel met zijn derde

Het werd een massasprint en daarin zat Kittel even ingesloten. De Duitser kwam er toch nog uit en streed met Boasson Hagen voor ritwinst. Beide renners reden nagenoeg gelijktijdig over de meet en het was nog enkele minuten wachten op de aanduiding van de winnaar. Ook de fotofinish kon met het blote oog niet meteen een winnaar aanduiden, maar het was dan toch Kittel met zijn derde van deze Tour.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties