Wat we hebben geleerd in eerste Tourweek: De angst voor Froome en niemand is onaantastbaar

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Wat we hebben geleerd in eerste Tourweek: De angst voor Froome en niemand is onaantastbaar
Foto: © photonews

De eerste Tourweek raasde voorbij en viel van de ene controverse in de andere. Maar wat hebben we geleerd uit die eerste ritten door Frankrijk?

Niemand is onaantastbaar

De uitsluiting van Peter Sagan na het contact met Cavendish verblufte haast iedereen. De wereldkampioen uit de Tour zetten, vroeger was dit ondenkbaar geweest. In het begin schreeuwde iedereen moord en brand toen Cavendish in de hekken vloog, maar na honderd keer de beelden te bekijken, weten we ook niet of het wel met opzet was.

...tenzij je en Franse topsprinter bent

Maar in diezelfde rit deed winnaar Arnaud Démare quasi hetzelfde bij landgenoot Bouhanni. De Franse kampioen week ook van zijn lijn af, Bouhanni moest vol in de ankers, maar daar zag de jury uiteindelijk geen graten in. Het feit dat Bouhanni niet tegen de grond ging, heeft daar wellicht het één en ander mee te maken.

Spanning? Het zal van Aru of Bardet moeten komen

Met Porte viel in rit negen misschien wel de grootste uitdager van Chris Froome letterlijk weg uit de Tour. Door de zwakte van Contador en Quintana blijven bovenin amper echte concurrenten over. Wij hopen alvast dat Aru of Bardet het nog spannend maken.

Men is bang van Froome

Maar dan moeten ze de leider wel nog mogen aanvallen. Toen Aru demarreerde bij materiaalpech van Froome, werd hij door de anderen teruggefloten. Richie Porte was daarin het overtuigendst. De angst voor Froome én voor gezichtsverlies is groot in deze Tour.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties