Sprintersploegen krijgen veeg uit de pan: "Het zijn onnozelaars", Marc Sergeant pareert kritiek

Redactie
| 16 reacties
Sprintersploegen krijgen veeg uit de pan: "Het zijn onnozelaars", Marc Sergeant pareert kritiek
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Yoann Offredo was dinsdag opnieuw betrokken in de vlucht van de dag. De Fransman van Wanty kon er achteraf niet mee lachen dat er op Gisbert na niemand mee wilde in de ontsnapping. Marc Sergeant van zijn kant countert.

"Dit dient toch tot niets? We kunnen ons ook gewoon rechtzetten aan de kant van de weg en meteen overgaan tot een sprint", was Offredo na de wedstrijd furieus.

In de ploegbus ging hij nog verder: "Bravo, Kittel heeft weer gewonnen. Morgen opnieuw hetzelfde en dan rijden we opnieuw allemaal voor jou", aldus de Fransman voor de camera's van Sporza. "Het zijn onnozelaars, niemand wil meerijden. 50 ploegen willen zich laten kloppen door Kittel, maar niemand springt mee. Ik begrijp het niet."

Als er niet gesprint wordt, kan André sowieso de rit niet winnen

Marc Sergeant legt in een persbericht van Lotto-Soudal dan weer uit dat ze bijna niet anders kunnen. "Marcel Kittel toont zich momenteel met voorsprong de sterkste sprinter, maar toch zullen we tot de laatste rit alles geven om de vlakke etappes op een sprint te laten uitdraaien en voor winst te gaan."

"Als wij niet meer meerijden, zal QuickStep niet alleen de kastanjes uit het vuur halen. Zij hebben al vier ritten gewonnen, dus de druk ligt bij de andere ploegen. André blijft onze grootste kans op ritsucces, en als er niet gesprint wordt, kan André sowieso de rit niet winnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties