Vertrouwen in Greipel blijft, maar: "Dat gaat veranderen"

Redactie
| 0 reacties
Vertrouwen in Greipel blijft, maar: "Dat gaat veranderen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marcel Kittel 4 - André Greipel 0. Was het een voetbaluitslag, er werd gesproken van een overrompeling. Greipel werd bovendien in de etappe van dinsdag pas twaalfde. En dus zoeken ze bij Lotto-Soudal naar een oplossing.

Ploegmanager Marc Sergeant was een paar dagen geleden (na de 3-0 voor Kittel) nog niet in paniek. "André is nog steeds aan het verbeteren en wordt elke dag beter. Vorig jaar maakten we ons echt zorgen", aldus de ploegleider daarover in Het Laatste Nieuws.

Een paar dagen later is de sfeer toch een beetje omgeslagen. Het vertrouwen in Greipel blijft wel in Het Nieuwsblad: "Een sprintersetappe is een spintersetappe. Quick-Step heeft al vier ritten, het is aan de andere ploegen om de druk te dragen. Maar als we niet sprinten, dan kan Greipel zeker niet winnen."

Er gaan wel enkele dingen veranderen. "De tussensprinten? Dat zal veranderen. Laat hem zijn energie maar sparen, het is de eindsprint die telt", moet Greipel het groen definitief opgeven. "En hij moet vroeger aanzetten. Kittel begint soms ook op 300 meter. Dinsdag kwam er plots een hele golf over hem heen en zo heeft hij nooit kunnen meesprinten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties