De Gendt na heroïsche ontsnapping: "Die laatste vierhonderd meter... als je al choco bent"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 20 reacties
De Gendt na heroïsche ontsnapping: "Die laatste vierhonderd meter... als je al choco bent"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas de Gendt was weer heel de rit voorin te vinden en trok zelfs alleen op pad, maar tegen het geweld van de groep der favorieten was hij niet opgewassen.

De kopgroep kreeg opnieuw geen vrijgeleide van de mannen van Froome. "Het is volledig anders tegenover vorig jaar. Toen waren we met de vluchters op dit moment al drie of vier keer voorop gebleven. Nu krijgen we geen ruimte. Ik ging goed aan op die klim, maar kon het tempo niet aanhouden", aldus De Gendt bij Sporza.

Het begint ook door te wegen. "We hebben de voorbije 12 etappes al heel wat gedaan, dan is zo’n finish wel lastig. Het is 'maar' de laatste vierhonderd meter, maar als je helemaal choco bent, is het zigzaggen naar boven."

Ik hoop dat de benen niet al te slecht zijn morgen

Misschien is het morgen anders. "Sowieso gaat het anders zijn met Aru in de gele trui. Ik weet niet wat voor een ploeg die (Astana, nvdr.) hebben om dat te controleren, maar morgen zal het ieder voor zich zijn."

Met haast alleen klimmen is er risico om buiten tijd aan te komen. "Buiten tijd? In de Vuelta was dat ook zo. Ik verwacht wel niet dat ze meteen á bloc gaan. Ik hoop dat ik nog iets over ga hebben, maar ik vrees van niet. Ik hoop dat de benen niet al te slecht zijn morgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties