Froome weet het: "Dáárin kan de Tour beslist worden"

Redactie
| 3 reacties
Froome weet het: "Dáárin kan de Tour beslist worden"
Foto: © photonews

De Tour de France lijkt al voor velen in een beslissende plooi te liggen. Neutrale supporters hopen nog op een slechte dag van Chris Froome, zelf wil hij nog temperen.

De vlakke etappes zijn voor even voorbij, gelukkig maar, voor de klassementsmannen. "Voor ons klassementsrenners zijn het ook moeilijke dagen. Het gaat om overleven en niet ten val komen", aldus Froome aan Sporza.

Een waaierrit, daar hopen sommigen ook nog op om de spanning terug te brengen. "Iedereen was gisteren nerveus door de wind. In de finale waren er enkele valpartijen. Ik ben blij dat ik er zonder kleerscheuren vanaf ben gekomen."

Mont du Chat was heel gevaarlijk, hopelijk is het ergste achter de rug

"Vandaag ligt de aankomst opnieuw bergop. De afdalingen tussenin zijn niet zo gevaarlijk als die van de Mont du Chat. Dat was echt wel heel gevaarlijk. Hopelijk hebben we het ergste al achter de rug. Maar er zijn nog twee aankomsten bergaf in deze Tour. Die kunnen nog beslissend zijn."

De afdaling dus. "Ik heb niet doelgericht op die afdalingen getraind, maar ik ben wel veel in de bergen gaan rijden. Als je bergop rijdt, moet je logischerwijze ook naar beneden. Zo leer je welke lijnen je moet nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties