Knap! Tim Wellens weigert cortisone te gebruiken om warmteallergie te bestrijden, ook al mag het

Redactie
| 13 reacties
Knap! Tim Wellens weigert cortisone te gebruiken om warmteallergie te bestrijden, ook al mag het

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens is een perfect voorbeeld van de nieuwe generatie wielrenners, die het vooral clean wil doen. Ze hebben gezien hoe hard voormalige kampioenen van hun voetstuk vallen na dopinggebruik.

Al gaat Wellens wel heel ver. Zo ver dat hij niets kan doen aan zijn warmteallergie. "Hij krijgt uitslag als het te warm is. Dat heeft Tim in deze Tour al vaak gehad", legt coach Paul Van Den Bosch uit aan Sporza.

Schitterende houding van Tim

-Paul Van Den Bosch

"We hadden gehoopt dat met onder meer trainingen in Monaco zijn lichaam zich zou aanpassen, maar dat is niet gelukt. Er zijn factoren die een rol spelen waar Tim geen vat op heeft. In se is er een oplossing. Er zou gewerkt kunnen worden met een TUE (Therapeutic Use Exemption), een attest met cortisonebehandeling. Er zou een uitzondering gevraagd kunnen worden."

Maar dat wil Wellens absoluut niet. "Tim weet dat en Tim heeft zelf beslist om daar geen gebruik van te maken. Hij is een renner die voor een zuivere sport staat. Hij wil optimaal presteren zonder TUE. Hij kiest ervoor om liever geen gebruik te maken van zo'n uitzondering dan ermee te presteren in de Tour. Dat is een schitterende houding van Tim."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties