Landa is duidelijk: "Ik ben níet sterker dan Froome"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Landa is duidelijk: "Ik ben níet sterker dan Froome"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het leek even wat weg te hebben van de Tour van 2012, maar de situatie met Landa en Froome is anders dan die met Froome en Wiggins destijds. Dat beweert Sky alvast.

"Het doel is nog steeds om met Froome de Tour te winnen", aldus Landa bij Sporza. "Ik vond het vooral spijtig dat ik gisteren niet voor de ritoverwinning kon gaan. Maar soms gaat de ploeg voor. Ons hoofddoel is en blijft om met Froome de gele trui te pakken. We staan nu dicht bij elkaar in het klassement, en dat geeft ons meer mogelijkheden om ons doel te bereiken."

"Ik denk niet dat ik sterker ben dan Froome. Hij heeft tenslotte de vorige 3 keer gewonnen en dat wil toch wat zeggen. Er komt nu een moeilijke week aan, maar de tijdrit geeft Froome wel de mogelijkheid om tijd te nemen op zijn concurrenten", ging de Spanjaard verder.

Met Contador kleurde hij alvast de rit. "Ik zag Contador aangaan en dat is altijd een mooi wiel om te volgen. Een rit zoals vandaag is hem op het lijf geschreven, zeker met zijn explosiviteit. Ik sprong achter hem aan en we hebben goed samengewerkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties