Lefevere ziet wellicht sterkhouder vertrekken en: "Kittel wil pas na Parijs praten over geld en contracten"

Redactie
| 6 reacties
Lefevere ziet wellicht sterkhouder vertrekken en: "Kittel wil pas na Parijs praten over geld en contracten"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De deadline van Patrick Lefevere is ondertussen al zo'n twee weken geleden verstreken, maar het lijkt de goede kant op te gaan met de voortzetting van zijn ploeg. Al is er officieel nog niets bekend.

"Het gaat de goeie kant uit. Maar dit is een vakantieperiode en er is nog niets getekend", laat Lefevere weten bij Sporza Tour. "De mensen die er zijn, willen voortdoen. Nieuwe mensen zijn er niet. Dit gaat over een verlenging van hun engagement en we proberen ons budget te redden."

Ondertussen is de geruchtenmolen volop aan de gang. Julien Vermote blijft zo goed als zeker, terwijl Matteo Trentin het team wellicht zal verlaten. "Ik weet dat hij praat met andere ploegen. Hij is al 7 jaar graag bij ons, maar wil zijn eigen kans gaan. Hij zal waarschijnlijk wel weggaan, maar niet naar AG2R of de nieuwe ploeg van Jérôme Pineau."

"Kittel wil pas na Parijs praten over geld en contracten"

En dan zijn er nog de supertalenten Fernando Gaviria en Julian Alaphilippe. "Je hoeft niet naar school geweest te zijn om te weten dat Julian Alaphilippe en Fernando Gaviria met een laag loon bij mij begonnen zijn. Maar zij hebben nu wel gepresteerd. Ons budget verhoogt niet en ik moet iedereen proberen te houden. Dat is niet evident."

Marcel Kittel zorgde op zijn eentje dan weer voor vijf ritzeges in deze Tour. Maar over zijn toekomst is nog weinig bekend. "Kittel wil pas na Parijs praten over geld en contracten", aldus Lefevere. "Hij wil zich tot de laatste dag concentreren op de groene trui."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties