Tim Wellens geeft liever op: "Dat zou wel erg hypocriet zijn"

Redactie
| 27 reacties
Tim Wellens geeft liever op: "Dat zou wel erg hypocriet zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste Belgische opgave in deze Tour de France is een feit. Tim Wellens hield het in de rit van zondag voor bekeken door ziekte en de mogelijke gevolgen van zijn warmteallergie. Een TUE kan een oplossing bieden voor de problemen, maar dat weigert de Lotto Soudal-renner.

Voor Wellens zat de rit van zondag er al na goed 20 kilometer helemaal op. "Ik heb keelpijn en voelde me koortsig", legt Wellens uit in HLN. "Daardoor kreeg ik spierpijn en liepen de benen leeg. Maar je moet een onderscheid maken tussen mijn zonneallergie en datgene waar ik nu mee sukkel", verduidelijkt hij.

"Ik ben al heel mijn carrière tégen het gebruik van een TUE in de koers"

Wellens kampt al een poosje met zijn allergie tegen hitte. Een TUE kan soelaas bieden, maar zo'n behandeling met cortisone wil Wellens niet. "Daar is even aan gedacht. Maar ik ben al heel mijn carrière tégen het gebruik van een TUE in de koers. Dan zou het wel heel hypocriet zijn er zelf een aan te vragen."

"Cortisone is sowieso niet goed voor je lichaam. Let wel, dit is een persoonlijke keuze. Daar doet iedereen mee wat hij wil. En ook: dit attest moet goedgekeurd worden. Wie zegt dat dat bij mij het geval zou zijn", vraagt Wellens zich af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties