"Eigenlijk heeft de ploeg van Armstrong het nooit zo bont gemaakt als Sky nu"

Redactie
| 16 reacties
"Eigenlijk heeft de ploeg van Armstrong het nooit zo bont gemaakt als Sky nu"

Team Sky ligt nog steeds op ramkoers met bepaald media en dat zorgde ervoor dat Chris Froome voor de tweede rustdag op rij geen traditionele persbabbel gaf. Sporza-man Renaat Schotte stelt zich vragen bij de aanpak van de Britse ploeg.

Maandag werd er op de persbabbel een journalist van Cyclingnews geweerd. Hij werd bovendien aangepakt door een furieuze teammanager Sir Dave Brailsford. "Die journalist mocht de persbabbel niet bijwonen", legt Schotte uit. "Ik hoor dat er een zwarte lijst zou zijn, met journalisten die niet meer met Sky mogen praten. Dat vind ik heel spijtig."

"We hebben in het verleden nog zulke zaken gehad, maar eigenlijk heeft de ploeg van Armstrong het nooit zo bont gemaakt als Sky nu. Ik snap ook helemaal niet waarom. Als traditioneel koersmedium kun je amper je werk doen. Op journalistiek vlak was deze persconferentie geen voldoening. Van een team dat gesponsord wordt door een mediabedrijf, verwacht ik een andere aanpak."

Ik ben die clichés eerlijk gezegd een beetje zat - Renaat Schotte

Schotte is dus helemaal niet te spreken over de aanpak van Sky. "Je kunt me ouderwets noemen, maar ik vind dit belachelijk", klinkt het bij Sporza. "Froome zegt drie keer hetzelfde voor de verschillende media. Er komt niets nieuws uit en je wordt er niet wijzer van. Ik ben die clichés eerlijk gezegd een beetje zat."

"Dat is allemaal doorgenomen met de ploeg. Voor mij hoeft dat niet meer. Ik vind het jammer dat we naar Formule 1-toestanden verglijden met emotieloze acteurs. De schitterende emoties van een echte sportman meegeven, daar is het me om te doen. Dat gebeurt niet, waardoor we het moeten doen met aalmoezen", besluit Schotte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties