Nieuwe uitdaging(en) voor Tiesj Benoot? "Misschien is dat ook mijn toekomst"

Redactie
| 6 reacties
Nieuwe uitdaging(en) voor Tiesj Benoot? "Misschien is dat ook mijn toekomst"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tiesj Benoot is bezig aan zijn eerste Ronde van Frankrijk en doet dat helemaal niet onaardig. De jonge Lotto Soudal-renner is nog fris en gaat mogelijk in de toekomst zich meer focussen op de Ardennenklassiekers.

Benoot legde in zijn eerste jaren als profrenner de focus op het Vlaamse werk. Maar na zijn uitstekende prestatie in de Dauphiné van enkele weken geleden, kan daar in de toekomst wel eens verandering in worden gebracht. "Misschien evolueer ik in het voorjaar naar de Ardennenklassiekers", opent Benoot in HLN.

Al zal de Gentenaar dan wel iets aan zijn gewicht moeten doen. "Daarvoor zou ik wel drie, vier kilo minder mogen wegen dan tijdens de kasseiklassiekers. Toen woog ik 74 kilo. Hier in de Tour 71. Het vergt ook een andere voorbereiding. Maar we moeten de plussen en minnen nog tegen elkaar afwegen. Dat doen we na het seizoen."

"Dat ik bergop goed ben, is een luxe"

"Klassementsrenner in een grote ronde? Dat ik bergop goed ben, is een luxe. Je kan in de bergen in de aanval gaan. Ik zie hier veel renners die goed klimmen maar toch ritwinst verkiezen boven een klassement. Misschien is dat ook mijn toekomst. Dan kan ik blijven focussen op de eendagskoersen. Meerdere doelen hebben is plezanter. Enfin, dat is zoals ik er nu over denk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties