Opmerkelijke transfer in de maak? Cavendish wil ex-ploegmaat van Quick-Step Floors

Redactie
| 6 reacties
Opmerkelijke transfer in de maak? Cavendish wil ex-ploegmaat van Quick-Step Floors
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Mark Cavendish zat de Ronde van Frankrijk er dit seizoen al snel op na een valpartij en het (intussen opgeloste) akkefietje met Peter Sagan. Maar de Britse sprinter is al met volgend seizoen bezig en wil zijn sprinttrein graag versterken met een Belg.

Mark Cavendish wil namelijk wat graag Julien Vermote naar Dimension Data halen. Meer zelfs, volgens Het Laatste Nieuws zouden de onderhandelingen tussen beide partijen in een afrondende fase zijn. Er ligt bij de Zuid-Afrikaanse ploeg, waar ook onze landgenoot Serge Pauwels rijdt, een contract van twee seizoenen klaar voor Vermote.

Vermote is bezig aan een sterke Tour in dienst van groene trui Marcel Kittel. De West-Vlaming rijdt ettelijke kilometers op kop en wekte zo ook al de interesse op van AG2R-La Mondiale. Daar kon hij de klassieke kern rond Belgisch kampioen Oliver Naesen versterken.

Ex-ploegmaats

Maar er werd eerst gemeld dat Vermote gewoon bij de ploeg van Patrick Lefevere zou blijven. Er zou nu echter toch een opvallende wending in de maak zijn. Vermote en Cavendish waren tussen 2013 en 2015 ploegmaats bij Quick-Step.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties