Van Avermaet probeert het tevergeefs, Matthews mag tweede keer zegevieren na absolute spektakelrit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van Avermaet probeert het tevergeefs, Matthews mag tweede keer zegevieren na absolute spektakelrit

Michael Matthews heeft de zestiende etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Na een spectaculaire rit met waaiervorming in de finale, was 'Bling' de snelste van een erg uitgedund peloton.

Na de tweede en laatste rustdag was het meteen klimmen geblazen voor de renners. Het begin van de etappe zou een belangrijke rol spelen, want de 16e rit was eigenlijk een nieuwe kans voor de sprinters. Onder meer groene trui Marcel Kittel kon het tempo niet volgen en moest met zijn team in de achtervolging.

Ook Dylan Groenewegen en Nacer Bouhanni lieten zich verrassen, al kon die laatste nog terugkeren na een knappe inspanning. Team Sunweb, voor Michael Matthews, wilde Kittel niet laten terugkeren en zorgde voor een hoog tempo in het peloton. Het zorgde ervoor dat onder meer Thomas De Gendt, Jan Bakelants en Guillaume Van Keirsbulck niet wegraakten in de ontsnapping van de dag.

Controle Sunweb

Sunweb bleef controleren en het was Matthews die op 40 kilometer van de streep belangrijke punten sprokkelde voor de groene trui. In de laatste 20 kilometer scheurde het hele peloton in stukken. Heel wat belangrijke sprinters - zoals Greipel - raakten achterop, Greg Van Avermaet zat net als Froome en Aru wél goed mee voorin.

Bennati probeerde het solo op twee kilometer van de meet, maar hij werd in de laatste hectometers gegrepen door het erg uitgedunde peloton. Van Avermaet ging als eerste de sprint aan, maar Matthews timede goed en bleef nipt een boze John Degenkolb en Edvald Boasson Hagen voor.

Van Avermaet trekt sprint aan

Greg Van Avermaet eindigde als vierde, met Jens Keukeleire en Tiesj Benoot eindigden er nog twee Belgen in de top tien. Het geel blijft bij Chris Froome en Team Sky. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties