Greg Van Avermaet houdt opvallend pleidooi en geeft Tour-organisatie goede raad

Redactie
| 4 reacties
Greg Van Avermaet houdt opvallend pleidooi en geeft Tour-organisatie goede raad

Na ruim twee weken Tour de France staat de Belgische teller nog steeds op nul ritzeges. Greg Van Avermaet weet dat het zonder klassementsmannen en sprinters moeilijk is om te zegevieren. Al mogen er wat de BMC-renner betreft ook meer kansen zijn voor de klassieke coureurs.

"De laatste jaren waren het Thomas De Gendt en ikzelf die een rit wonnen", opent Van Avermaet bij Vive le Vélo. "Het is niet zo simpel om een rit te winnen in de Tour, want we hebben geen sprinter of geen echte klassementsman. De kansen zijn dan heel beperkt. Vooral in de eerste week was het heel saai en waren er veel sprinterskansen."

"In de tweede en derde week zijn er meer kansen gekomen, maar het afmaken is niet simpel", vervolgt de BMC-renner, die ook bij parcoursbouwer Thierry Gouvenou ging 'klagen' over de ritten. "Ik wil mij tonen en ik ben graag in de Tour. Het zou heel leuk zijn moesten er meer ritten voor mij zijn. De sprinters moeten natuurlijk ook hun kans krijgen."

"Ik heb drie kansen gehad en ik probeer ze zoveel mogelijk te benutten"

Voor Van Avermaet waren er slechts 2 à 3 kansen in deze Tour. "Gouvenou zei dat ik moest wachten tot Rodez (waar Van Avermaet al eens won, red.), maar dan zijn we twee weken ver, hé. Dan rijd je twee weken zonder doel. Ik heb drie kansen gehad en ik probeer ze zoveel mogelijk te benutten. Ik ben even goed als vorig jaar, maar het moet natuurlijk ook wat meezitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties