Ook Tom Boonen heeft zijn opvallende mening over de strijd voor het groen

Redactie
| 2 reacties
Ook Tom Boonen heeft zijn opvallende mening over de strijd voor het groen

De strijd voor de groene trui is na de rit van dinsdag weer helemaal losgebarsten. Michael Matthews pakte 50 welgekomen punten en nadert zo in de stand tot op leider Marcel Kittel. Toch geeft Tom Boonen Kittel het voordeel van de twijfel om zondag met het groen in Parijs te staan.

"De ploeg van Matthews zal in de Alpen proberen te controleren tot de tussensprint", opent Boonen. "Proberen om Kittel nu mee over die cols te hijsen, gaat niet lukken, dan gaat hij zich nog slechter voelen als hij lost. Ik weet wel niet hoeveel weerstand Kittel nog heeft. Misschien zit hij aan het einde van zijn Latijn. Maar gezond kan hij die cols wel overleven."

Wat is de raad van Boonen dan voor zijn ex-ploegmaat? "Ik zou Kittel nu kalm houden. Even aan tafel vragen: 'Wat heb je al gewonnen? Vijf ritten. Als we na donderdag dezelfde tactiek toepassen, zit groen er dik in.' Zelfs als hij het straks moet afgeven, kan hij alles op Parijs zetten", aldus Boonen in HLN.

"Ik ken Kittel, hij gaat zich niet gek laten maken"

"Op deze situatie had Marcel voor de Tourstart niet gerekend. Met Sagan erbij legden de renners zich er op voorhand bij neer: 'We steken geen energie in groen, maar focussen op ritwinst.' Na zijn uitsluiting groeide het idee 'groen kan hier lukken'. Die strijd gaat nu bikkelhard zijn. Ik ken Kittel, hij gaat zich niet gek laten maken."

Toch geeft Boonen nog steeds het voordeel aan de Duitser. "Hij zal wat stress voelen omdat zijn overschot weg is, maar hij laat zijn kop niet hangen. Matthews is een klasbak, maar ook iemand die als hij één of twee keer wint content is. Misschien gaat hij wat gelaten zijn. Ik geef Kittel het voordeel. Als hij dan op de Champs-Élysées wint, is dat het summum."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties