Update: groene droom is voorbij voor Marcel Kittel

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 40 reacties
Update: groene droom is voorbij voor Marcel Kittel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het begin van de eerste Alpenrit kende een chaotisch verloop. Heel wat renners kwamen al vroeg in de etappe ten val en daarbij waren enkele grote namen het slachtoffer.

Update: Marcel Kittel zal de Ronde van Frankrijk niet uitrijden. De Duitse sprinter is van de fiets gestapt op de top van de Col de la Croix de Fer, nadat hij al heel vroeg in de rit ten val was gekomen. De weg naar de groene trui ligt zo helemaal open voor Michael Matthews (Team Sunweb).

Zo waren twee truien betrokken bij de valpartij. Zowel groene trui Marcel Kittel (Quick-Step Floors) als bolletjestrui Warren Barguil (Team Sunweb) waren betrokken bij de valpartij. De Fransman kon al snel opnieuw op de fiets, voor Kittel zag het er minder goed uit.

De Duitse sprinter van Patrick Lefevere hield een gescheurd truitje en wat bloedsporen over aan de valpartij. Kittel kon opnieuw aansluiten in de staart van het peloton en ging op visite bij de dokter.

Opnieuw slecht nieuws voor Quick-Step

Na de etappe van gisteren dus opnieuw een afknapper voor Quick-Step Floors, dat Michael Matthews zag naderen in de stand voor de groene trui. Diezelfde Matthews is overigens mee in de ontsnapping van de dag om zo nog broodnodige punten voor het groen te verzamelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties