Jolien D'hoore niet aan de start van 'La Course', maar landgenote heeft wel een andere grote droom

Redactie
| 0 reacties
Jolien D'hoore niet aan de start van 'La Course', maar landgenote heeft wel een andere grote droom
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Donderdagochtend is de eerste rit van La Course gereden, maar daar stond onze landgenote Jolien D'hoore niet aan de start. D'hoore is geen fan van het klimwerk, maar hoopt ooit wel op een volwaardige Tour de France voor vrouwen.

Het concept van La Course is dit jaar veranderd. "Het is jammer dat La Course niet meer op de Champs-Élysées wordt gereden. Ik had liever gehad dat de sprinters eens een kans zouden krijgen", opent D'hoore bij Sporza. "Ik droom er echt van dat er ook een volwaardige Tour voor vrouwen wordt georganiseerd en dat ik dan ook met de groene trui kan rondrijden."

Marcel Kittel

D'hoore was in deze Tour enorm onder indruk door Marcel Kittel. "Ik herken me wel in Marcel Kittel, het is helemaal niet gemakkelijk om als sprinter over die cols te rijden", vervolgt ze. "Ik was enorm onder de indruk van de Duitser: hij won altijd met overmacht. Hij heeft er het lichaam voor, de topsnelheid, de power."

"Vooral de positionering is belangrijk, hoe ze worden geleid door de ploeg. Daar probeer ik veel van op te steken: hoe je de sprint timet, hoe je komt met de ploeg", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties