Pechvogel Alejandro Valverde heeft belangrijk nieuws over zijn toekomst

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Pechvogel Alejandro Valverde heeft belangrijk nieuws over zijn toekomst

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De carrière van Alejandro Valverde leek even aan een zijden draadje te hangen. De Spanjaard van Movistar kwam in de openingstijdrit van de Tour de France in Düsseldorf zwaar ten val en brak daarbij zijn knieschijf. Maar Valverde is druk aan het revalideren en zal zeker niet stoppen met koersen.

"Toen ik ten val kwam, wist ik meteen dat het serieus was", aldus Valverde vanuit het ziekenhuis van Molina. "Mijn knie was totaal verpletterd en ik dat mijn rennerscarrière over was. Maar na de operatie realiseerde ik me dat het een ernstige blessure was, maar dat er vooruitzichten waren op een volledig herstel. Ik ben er zeker van dat ik opnieuw op mijn oude niveau kan komen."

"Ik ben er zeker van dat ik opnieuw op mijn oude niveau kan komen"

Dit seizoen zal Valverde alvast niet meer in actie komen. "Het zou belachelijk zijn om te proberen om sneller te revalideren dan mogelijk is. Eens alles opnieuw hersteld is, kan ik opnieuw op de fiets voor lichte inspanningen. Eens het herstel voltooid is, kunnen we naar de doelen voor volgend seizoen beginnen te kijken."

Valverde voelt zich op dit ogenblik goed. "Ik ben klaar om opnieuw te vechten en om er zo snel mogelijk terug te staan, ook al wordt het een lange revalidatie. Nu moet ik opnieuw beter worden voor al mijn fans en naar het niveau groeien dat ik haalde voor mijn valpartij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties