Sprinter Marcel Kittel reageert na uiteenspatten van groene droom

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Sprinter Marcel Kittel reageert na uiteenspatten van groene droom

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Marcel Kittel kwam er woensdag een abrupt einde aan zijn droom om het groen mee naar Parijs te nemen. De sprinter van Quick-Step Floors, die al vijf ritten op zijn naam schreef in deze Tour, moest de strijd staken na een valpartij.

"Ik ben erg teleurgesteld. Ik weet niet hoe ik mijn gevoel op dit moment moet omschrijven", opent Marcel Kittel bij zijn team. "Het is geweldig om met vijf ritzeges naar huis te gaan, maar het is een grote teleurstelling om na een valpartij zo kort voor Parijs op te moeten geven."

Kittel kwam al vroeg in de etappe ten val. De Duitser probeerde nog door te zetten, maar stapte uiteindelijk dan toch van de fiets. "Ik kon niks doen om de valpartij te voorkomen. Bij de valpartij blesseerde ik mijn schouder, rug, elleboog en heup. Ik probeerde nog verder te rijden, maar het was te pijnlijk."

'Herstellen'

Ook de voorbije dagen liep het niet van een leien dakje voor de renner van Patrick Lefevere. "De afgelopen dagen had ik ook al af te rekenen met maagproblemen en een verkoudheid. Nu is het tijd om te herstellen. De vijf ritzeges in deze Tour gaan me zeker door de moeilijke momenten halen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties